Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Ordin de la IPS Pimen. Ziariștii nu pătrund în interiorul mănăstirilor și bisericilor fără acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Reprezentanții mass-media pot filma, fotografia sau lua informații de la lăcașurile de cult din județul Suceava doar cu acordul IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Aceasta este o directivă internă în cadrul complexelor monahale și ale bisericilor și este cunoscută de toți conducătorii obții mănăstirești și al celorlalte  locașuri de cult.

Trebuie să ai dovadă scrisă cu semnătură IPS Pimen pentru a face un reportaj la vreo mănăstire sau biserică.

Stareța Mănăstirii Dragomirna, dar și starețul Mănăstirii Bogdana sunt doar doi dintre fețele monahale care au cerut ziariștilor acreditare din partea IPS Pimen.

„Nu se poate fără aprobare. Mergeți la sediul Arhiepicopiei Sucevei și Rădăuților și cereți aprobare scrisă”, a spus stareța Mănăstirii Dragomirna.

Și starețul Mănăstirii Bogdana, arhimandritul Iustin Dragomir s-a arătat deranjat de faptul că jurnaliștii s-au prezentat  de 1 iulie la complexul monahal pentru a face un articol referitor la Sf Leontie ,ale cărei moaște se află expuse  într-o raclă din interiorul bisericii..

„Nu se poate să intrați așa în biserică că  nu aveți aprobare. Trebuie de la IPS Pimen, aici se face ascultare și nu filmați când vreți. Noi nu v-am chemat să faceți vreun articol și nici nu avem nevoie”, a spus starețul Mănăstirii Bogdana.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*