Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

FOTO Stadion modernizat în Dolhasca, inaugurat cu fanfară

Localnicii din Dolhasca, județul Suceava, orașul natal al actorului Alexandru Arșinel, s-au adunat, luni, cu mic, cu mare pe stadion pentru a fi prezenți la inagurarea acestuia.

Surpriza a fost atunci când primarul, Maria Cojocaru, a venit la tăierea panglicii inaugurale, însoțită de renumita Fanfară din Cozmești, județul Iași.  S-a cântat și marșul urmând ca mai apoi,  să se intoneze imnul național.  Pe placa oficială  a fost inscripționat anul în care a început construcția acestuia,  numele primarului, viceprimarului, dar și a firmei care a executat lucrarea.

De la tribună, sau de după gard, oamenii au  spus la unison că nu s-au așteptat la așa ceva. Până la venirea edilului pe stadion, atmosfera a fost întreținută de Fanfara orașului a căror membri au venit îmbrăcat special pentru o zi de sărbătoare. Chiar dacă comunitatea locală nu are o echipă, macar  de Divizia B, primarul susține că stadionul este și va fi pentru copii  din această localitate. Primarul le-a cerut cadrelor didactice și  copiilor ca orașul să dea pe viitor un fotbalist de talia lui Hagi sau chiar mai bun decât  internaționalul român.

Slujba religioasă de sfințire a fost oficiată de patru preoți care au ținut să sfințească nu numai terenul de fotbal dar și clădirea care adăpostește vestiarele și sala de dus.

Investiția a fost executată de o firmă din Botoșani și a ajuns la 6 miliarde de lei vechi, banii fiind alocați în mare parte de Compania Națională de Investiții.

„Stadionul a fost modernizat în limita fondurilor primite. A fost greu însă s-a putut până la urmă. Nu ne avantejează să aducem la echipe persoane din altă parte însă de partea tehnică însă sunt persoane de specialitate.  Sigur că e frumos și un stadion cu nocturnă însă atât s-a putut deocamdată”, a spus edilul orașului, celor prezenți.

După discursurile oficiale ținute de edilul Maria Cojocaru, reprezentanți al Asociației Județene Sportive din Suceava, prima pasă a fost dată de echipa de fotbal de fete a Liceului Oltea Doamna din localitate cu colegele lor de la Armonia Fălticeni. A urmat apoi, un joc amical de fotbal dintre Asconf Bacău și Siretul Dolhasca.

Evenimentul care a cuprins inagurarea bazei sportive a avut loc cu prilejul Zilelor Orașului, manifestare care s-a desfășurat timp de două zile și care a inclus un program cultural-artistic  mai amplu. Pe lângă spectacole folclorice, o slujbă de pomenire a domnitrului Petru rareș la Mănăstirea Probota, luni au mai fost sărbătorite 65 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*