Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

15 persoane audiate în urma scandalului între romii de la Gulia

Marţi, Nicolae I. din oraşul Dolhasca a sesizat că mai mulţi membri ai familiei S. au agresat fizic  pe I. Vasile, de 62 ani și C. Georgel, de 42 ani, ambii localnici.

La fața locului s-a deplasat o patrula care a constatat faptul că, în centrul Cartierului de romi Gulia, s-au adunat mai multe persoane care se manifestau violent.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Dolhasca, însoțiți luptători Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmi s-au deplasat la locul incidentului, fiind restabilită ordinea şi liniştea publică,  procedându-se la folosirea de substanțe iritant lacrimogene în vedere dispersării persoanelor turbulente.

Din verificări a rezultat faptul că, în seara zilei de 17.06.2014, în jurul orei 20.30, I. Vasile și C. Georgel au fost agresați fizic de 15 membri ai  familiilor S. Zicu, de 50 ani și D. Dumitru, de 57 ani, localnici, în curtea casei în construcție a lui I. Nicolae. În urma agresiunilor victimelor le-au fost provocate leziuni care necesită pentru vindecare peste 75 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, s-a stabilita faptul că în cauză există elementele constitutive pentru încadrarea faptelor în tentativă de omor.

Totodată, în timpul altercației au fost distruse geamurile a două autovehicule aparținând familiei I. Nicolae.

Având în vedere pericolul social al faptelor săvârşite şi tulburarea adusă ordinii şi liniştii publice au fost dispuse de îndată măsuri operative de identificare a tuturor participanţilor la comiterea faptelor antisociale. A fost constituită o echipă complexă de poliţişti judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, care sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au desfăşurat activităţi investigative specifice şi de cercetare penală mai bine de 24 de ore pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în agresiune, stabilirea participaţiei penale şi asigurarea materialului probator în cauză.  

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii i-au identificat pe cei implicaţi în comiterea faptelor de ,,tentativă de omor”, ,,distrugere” şi ,,violare de domiciliu” ca fiind D. Decebal de 29 de ani, D. Dumitru de 57 de ani, S. Gheorghiţă de 45 ani, S. Adam de 47 ani, S. Adrian de 40 de ani, S. Vasile de 38 ani, S. Zicu de 51 ani, S. Segal de 29 ani, C. Robert de 40 ani, R. Eugen de 27 ani, R. Florin 24 ani, M. Ilie de 39 ani, D. Darius de 33 ani, S. Carmen de 43 ani şi S. Mariana de 53 de ani, toţi din satul Gulia, oraşul Dolhasca.

Toate persoanele identificate au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la această oră fiind audiate, urmând a se dispune măsurile preventive procedurale.

6 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi introduse în arestul IPJ Suceava.

Sursa: Comunicat de presă

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*