Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Suceava, oraşul din România cu cele mai multe mall-uri pe cap de locuitor

Nord Estul ţării este regiunea cu cele mai multe centre comerciale moderne din România, Suceava fiind oraşul cu cea mai mare densitate de spaţii comerciale la mia de locuitori (1.082 mp), potrivit celui mai recent studiu de piaţă publicat de DTZ Echinox care analizează cele şapte regiuni administrative ale ţării.

La polul opus se situează regiunea de Sud Vest, cu un stoc total al spațiilor moderne de retail de aproximativ 92.000 mp. Peste 200.000 mp de spații moderne de retail se găsesc în regiunea Vestică, Centrală și Sudică, în Nord Vest și Sud Est stocurile depășind 350.000 mp, scrie Capital.ro.

Cel mai ridicat nivel al veniturilor nete lunare se înregistrează în Sud, în orașele Ploiești și Pitești, cu o valoare medie de 386 euro/lună. Clasamentul este completat de orașele din regiunea Vest cu o medie de 359 euro/lună și cele din regiunea Centrală, cu o medie de 344 euro/lună.

Constanța, Cluj Napoca, Pitești și Ploiești sunt orașele regionale cu trei centre comerciale moderne. Dintre acestea, Constanța cu 157.000 mp, este orașul cu cel mai mare stoc de spații moderne de retail din afara capitalei.

Iulius Mall Timișoara, cu o suprafață de 66.500 mp este cel mai mare centru comercial din provincie, iar Sibiu Shopping City este cel mai mare parc de retail (84.600 mp). Primul centru comercial modern livrat în afara Bucureștiului este Iulius Mall Iași, inaugurat în 2000.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*