Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Un taximetrist şi un adolescent cercetaţi pentru mai multe spargeri la societăţi comerciale

Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, pe 15 mai, de către reprezentantul unei societăţi comerciale din municipiul  Suceava, despre faptul că, în noaptea de 14 spre 15 mai, persoane necunoscute au forţat uşa de acces în punctul de lucru al societăţii, unde funcţionează un bar fără a pătrunde în interior.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, luni, în urma continuării cercetărilor s-a constata faptul că în aceeaşi seara au avut loc un furt calificat şi trei tentative de furt calificat, comise la un restaurantul fast-food, o cofetărie, un bar şi un punct de lucru al unei societăţi din municipiul Suceava.

A fost organizată o echipă operativă şi în urma activităţilor investigative desfăşurate  a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat în vârstă de 38 ani, din municipiul Suceava.

Cu ocazia audierii acesta a recunoscut faptele comise declarând că în dimineaţa zilei de 15 mai s-a deplasat cu autoturismul taxi pe care lucrează ca şofer la o cofetărie, unde a încercat să pătrundă prin efracţie însă a renunţat la comiterea faptei. De aici cu acelaşi autoturism s-a deplasat la un restaurant unde a forţat uşa de acces cu o şurubelniţă pătrunzând în interior şi  a sustras bani şi două telefoane mobile. În continuare în dimineaţa aceleiaşi zile bărbatul s-a deplasat cu taxiul în zona pieţei mari unde a forţat uşile de acces al un bar şi  la punctul de lucru al unei societăţi comerciale fără a reuşi să pătrundă în interiorul acestora.

În baza probatoriului administrat în cauză, s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de bărbat în calitate de suspect, luându-se faţă de acesta măsura reţinerii acestuia pentru de 24 ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava iar în 20.05.a.c. urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propuneri de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă.

De asemenea, poliţiştii au continuat cercetările în cauza din data de 29 aprilie 2014, ora 19:03, când Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată prin SNUAU 112, de  un tânăr de  18 ani din comuna Ostra, cu privire la faptul că la 28 aprilie 2014, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla în zona unui hipermarket din localitate,  o persoană necunoscută  prin violenţă l-a deposedat de  telefonul mobil, portmoneul în care avea  suma de 50 lei şi actele  personale, prejudiciul total fiind de circa  650 lei.

Urmare a activităţilor investigative, echipa operativă formată din poliţişti judiciarişti a identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei în persoana unui tânăr de 21 de ani, din comuna Şcheia.

În baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat continuarea urmăririi penale faţă de cel în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, acesta fiind introdus pe bază de ordonanţă de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava, urmând a fi prezentat la 20.05.2014 instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*