Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Victime la locul de muncă! Trei persoane au murit, iar trei s-au îmbolnăvit la serviciu

Nu mai puţin de 25 de accidente de muncă s-au înregistrat, în acest an, în judeţul Suceava. Pentru acestea, Casa de Pensii a decontat  prestaţii medicale în valoare de 15.015 lei. De asemenea s-au semnalat 3 cazuri noi de boli profesionale ( 3.552 lei ) şi 3 decese ca urmare a accidentelor de muncă ( 17.804 lei ).
În afara cheltuielilor pentru spitalizarea victimelor accidentelor de muncă, Casa Judeţeană de Pensii decontează şi serviciile medicale pentru tratamentul bolilor profesionale.
În aceeaşi perioadă, instituţia a decontat  50.273 lei pentru serviciile medicale acordate unui număr de 47 de persoane.
„Toate sumele decontate de Casa Judeţeană de Pensii Suceava pentru victimele accidentelor de muncă sunt prevăzute distinct în bugetul instituţiei şi provin din sumele colectate de la angajatori.
Aceasta arată cât de important este ca toţi angajatorii să folosească numai forţă de muncă angajată legal, să ofere condiţii cu risc minim la locul de muncă şi să-şi plătească contribuţia stabilită de lege se menţionează într-un comunicat.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*