Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

O firmă din Suceava va finaliza lucrările pasajului din Fundaţie, de la Iaşi

Contractul de lucrări de la pasajul din Fundaţie şi-a schimbat oficial managementul. Primăria a transmis ieri că au luat sfârşit formalităţile prin care s-a schimbat liderul de asociaţie. Astfel, societatea SCCF Iaşi a predat managementul contractului partenerul său, firma Loial Impex, care a devenit lider de asociaţie. Conform municipalităţii, firma din Suceava se va ocupa de acum înainte de organizarea şantierului şi de asigurarea resurselor financiare. Până acum, societatea SCCF Iaşi a blocat de nenumărate ori lucrările din cauza problemelor financiare proprii, scrie Ziarul de Iaşi.

„Au găsit o formulă de continuare a lucrărilor, în sensul că fostul lider a predat managementul contractului către asociatul său. Acest lucru presupune că tot ce înseamnă organizarea şantierului, asigurarea resurselor financiare şi încasarea banilor nu o va face cel care o făcea până acum, ci asociatul, ca să poate plăti subcontractorii şi materialele astfel încât să poată merge mai departe. Noi sperăm să fi înţeles foarte bine lucrul acesta, a cedat managementul, pentru noi este foarte important. Asigură resursele financiare şi iar e important“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Edilul a garantat ieri că modificările din contract nu vor afecta data de finalizare a lucrărilor. Şantierul din Fundaţie ar trebui închis până pe 15 august, data de finalizare pentru contractul de finanţare europeană. Până atunci, Primăria ar trebui să încheie atât partea de construcţie a pasajului subteran, cât şi ultima etapă de amenajare arhitecturală. Această componentă a fost scoasă la licitaţie recent şi nu are deocamdată un câştigător.

Schimbarea liderului în afara managementului poate duce la pierderea scrisorilor de garanţie. Am avut discuţii cu băncile din Bucureşti şi am găsit soluţia optimă astfel încât să păstrăm toate garanţiile, proiectul să poată fi dus mai departe şi liderul să nu aibă decât caracter formal, iar managementul să-l facă asociatul. În orice caz, nu se poate depăşi contractul de finanţare, care se termină în luna august. Mai este foarte puţin, mai au o producţie de făcut de 5 milioane de lei, care se poate face într-o lună jumătate, iar mare parte din această sumă sunt lucrări de betonare şi asfaltare“, a mai spus Chirica. Lucrările la pasajul subteran din Fundaţie au reînceput la începutul acestei săptămâni, după ce au fost sistate aproape trei săptămâni. Principala problema a constat în lipsa resurselor financiare pentru achiziţia de materiale şi combustibili pe care a înregistrat-o constructorul SCCF Iaşi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*