Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Cartel Alfa le recomandă membrilor să nu voteze reprezentanţii partidelor la alegerile europarlamentare. Vezi motivele!

stampila-votare alegeriConfederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA recomandă membrilor să nu voteze reprezentanţii partidelor la alegerile europarlamentare din 25 mai.
Potrivit unui comunicat de presă, principalul motiv este dezinteresul partidelor – indiferent de orientarea lor declarată – faţă de situaţia lucrătorilor din România, de precaritatea condiţiilor de muncă ale acestora, de relaţia dintre angajator şi angajat asemănătoare cu cea dintre un sclav şi stăpânul său din cauza legislaţiei naţionale modificate în 2011 ( schimbarea codului muncii şi a legilor reunite în codul de dialog social, efectuate prin asumarea răspunderii Guvernului ).
Alte neajunsuri scoase în evidenţă de Cartel ALFA se referă la lipsa politicilor prioritare în crearea şi dezvoltarea locurilor de muncă, continuarea politicilor fiscale care măresc nedreptăţile sociale, încurajarea fraudei şi evaziunii fiscale şi promisiunile neonorate din campaniile electorale.
“Este o acţiune de sancţionare care trebuie transmisă clar partidelor politice.
Nu este nevoie ca în continuare să avem reprezentanţi în Parlamentul European care continuă promovarea politicilor bazate pe austeritate, pe şomaj masiv, locuri de muncă precare, nedreptăţi fiscale şi politici care să nu asigure progresul social, dar care să avantajeze pieţele şi jucătorii.
Trebuie sa ne facem clar înţeleşi că nu avem nevoie de reprezentanţi care să se reprezinte pe ei şi interesele lor” se spune în comunicat.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*