Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Președintele CJ, Cătălin Nechifor, vrea Suceava în Cartea Recordurilor cu ajutorul cascadorilor care ard

Un număr de 25 de cascadori îmbrăcaţi în straie populare îşi vor da foc simultan în timp ce dansează pentru a stabili un nou record mondial, în cadrul manifestării Hora Bucovinei, pe 18 mai, la Frasin.

Pe lângă parada gospodarilor şi concerte de muzică populară la care invitat special va fi Aurel Tămaș, organizatorii promit acest număr de mare interes despre care spun că  „se va plia foarte bine pe specificul manifestării”.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor , a declarat că echipa de cascadori va folosi o tehnologie românească – un gel special de protecţie împotriva focului.

El a găsit chiar şi o legătură între Hora Bucovinei  şi incendierea dansatorilor.

Aveam o tradiţie pe vremea Moldovei lui Ştefan  Cel  Mare când dădeam foc şi otrăveam fântânile în faţa celor care veneau să ne cotropească. E un concept de promovare care se adresează lumii întregi, e de bun augur… În prezent recordul este deţinut de americani, iar noi o vom face inclusiv printr-un record Guiness Book. Grupul de cascadori va fi condus de Valentin Vasilescu, probabil unul din vârfurile cascadoriei româneşti care a participat şi la producţii internaţionale”, a spus Nechifor.

Șeful administrației județene a precizat că pentru această cascadorie vor fi asiguraţi 30.000 euro de administraţia judeţeană, prin Muzeul Bucovinei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*