Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Consilierii locali au votat concesionarea serviciului de capturare a maidanezilor

Consilierii locali suceveni au votat concesionarea serviciului de capturare, transport şi predare a câinilor comunitari.

Potrivit actului aprobat, dotările pe care trebuie să le deţină viitorul operator sunt trei maşini amenajate corespunzător, trei echipaje, două crose şi un pistol tranchilizant la fiecare maşină.

Durata pentru care se va încheia contractul de concesiune a fost stabilită la 1 an.

În afară de crosele speciale, câinii vor mai putea fi prinşi cu plase, cuşti-capcană şi cu săgeţi cu gaz carbonic în cazul animalelor agresive.

Consilierul Doina Cocriş – care este şi reprezentanta unei asociații a maidanezilor   – s-a plâns că legalitatea organizării unei licitaţii “nu este stipulată clar în proiect”.

Secretarul Primăriei, Ioan Ciutac, a precizat că nu se pot introduce restricţii de participare la licitaţie, în caz contrar proiectul „riscând să fie întors”.

La finalul discuţiilor, consilierul Adrian Arămescu a tras concluzia în legătură cu puterea melcului cu care aleşii Sucevei s-au mişcat în privinţa rezolvării problemei câinilor comunitari.

Proiectul este făcut beton, dar până nu vă iau cetăţenii la bătaie… sunt sute de cetăţeni care sunt muşcaţi !Nu mai încurcăm lucrurile, cu BRIGITTE BARDOT, cu ce-au spus nemţii, ce-au spus italienii…Ei şi-au rezolvat problema prin eutanasiere, clar !Să terminăm cu prostia asta, nouă nu ne pasă de oameni, n-am creat un loc de muncă şi acum plângem de dragul câinilor !”, a spus el.

Pe străzile din municipiul reşedinţă au ajuns să trăiască – potrivit cifrelor oficiale – 1.800 de câini, alţi 900 fiind adunaţi în padocuri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*