Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Şeful vameşilor din Siret, turnat de o contrabandistă pe care o folosea pentru sex

Seful Sectorului Politiei de Frontiera Siret, Nelu Fediuc, care conducea reteaua de contrabandacu tigari de la Vama Siret alaturi de preotul Dumitru Horga din Botosani, a fost denuntat de o traficanta pe care ar fi fortat-o sa intretina relatii sexuale cu el.

Cunoscut printre suceveni drept “Tata Fedea”, comisarul de politie este acum urmarit penal de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), intr-un dosar de mita in care sunt implicate zeci de persoane, scrie Adevarul.

El a fost in vizorul procurorilor de mai multe ori, insa a reusit sa scape si sa isi pastreze functiile de conducere. Fediuc va fi, cel mai probabil, trimis in judecata de catre DNA, dupa ce o femeie l-a denuntat pe comisar. Povestea a inceput in anul 2008, cand femeia a fost prinsa in trafic de Fediuc si partenerul sau cu mai multe pachete de tigari de contrabanda in masina. Ea a scapat fara sa fie sanctionata, promitandu-i comisarului ca se va revansa.

“A vrut sa ma sanctioneze, dar eu m-am plans ca nu am bani, ca am o situatie familiala dificila. Am vrut sa-i dau 50 de lei, dar i-a refuzat. Mi-a cerut in schimb sa ne intalnim peste cateva zile in Siret si sa intretinem relatii sexuale”, le-a spus contrabandista anchetatorilor.

De atunci, femeia a fost lasata sa faca trafic de tigari, pentru ca platea suma de 200 de dolari lunar si intretinea relatii sexuale cu “Tata Fedea”.

Lucrurile s-au schimbat in scurt timp, cand politistul de frontiera a inceput sa ceara din ce in ce mai multi bani si sa se poarte urat cu femeia in timpul partidelor de sex.

“Mi-a cerut mai multi bani pe luna si, cand aveam relatii sexual, ma umilea. Asta m-a facut sa renunt la traficul cu tigari pentru ca nu mai suportam”, a adaugat ea, sustinand ca atunci a luat decizia sa il denunte pe Fediuc.

Contrabanda cu tigari, la Vama Siret – Reteaua era condusa de un preot

Procuorii au dispus, luni, incepererea urmaririi penale fata de 32 de vamesi si politisti de frontiera, un consilier de la Directia Operatiuni Vamale Iasi si sase traficanti de tigari, care sunt acuzati deabuz in serviciu, dare si luare de mita si alte infractiuni, potrivit unui comunicat DNA.

Gruparea, condusa de un preot

Reteaua era condusa de un preot din Botosani inpreuna cu Fediuc, adauga anchetatorii. DNA precizeaza ca in perioada 19 august 2008 – 3 martie 2009, inculpatul Horga Dumitru, preot in parohia din localitatea Candesti din judetul Botosani, a initiat, constituit si coordonat activitatea de contrabanda cu tigari din Ucraina a unui grup infractional organizat ce avea ca scop introducerea unor insemnate cantitati de tigari prin Vama Siret, cu sprijinul unor politisti de frontiera si lucratori vamali.

Unul din inculpati a fost cooptat de preot, pentru a se deplasa periodic in Ucraina si pentru a aduce in Romania cantitati importante de tigari, fara a plati taxe vamale. In acest scop i s-a adus la cunostinta ca, pentru a i se permite intrarea in tara cu astfel de produse, trebuia sa cotizeze lunar cu suma de 200 dolari, banii urmand sa ajunga la comisarul Fediuc Nelu, prin intermediul preotului Horga.

Dupa introducerea in tara, tigarile au fost revandute cu precadere unor distribuitori din municipiul si judetul Botosani, dar si in judetul Suceava, prin intermediul unor apropiati ai preotului.

In perioada august 2008 – februarie 2009, membrii grupului au introdus in Romania cantitatea de 286.240 pachete de tigari din Ucraina, pentru care au efectuat 35 de transporturi prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judetul Suceava. Prejudiciul estimat depaseste 1,5 milioane de lei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*