Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Anchete ale Poliției Suceava blocate din cauza unei datorii de peste 400.000 lei

Anchetele în desfășurare ale Inspectoratului Poliției Județene (IPJ) Suceava  au fost blocate  de Serviciul  Județean de Medicină Legală deoarece IPJ  nu și-a achitat datoriile .

Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat  că unitatea are datorii de 427.000 de lei la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, iar ultimul  viramanet a fost făcut  de Ministerul de Interne în contul Serviciului de Medicină Legală în ianuarie 2014 pentru o factură emisă în mai 2013.

Şefa Serviciului de Medicină Legală, medicul legist Lăcrămioara Bălan, susține că probleme similare se înregistrează şi în alte judeţe.

Ea a precizat că lucrările medico-legale rămân în arhivă pînă când vor fi plătite. Din acest motiv, unele anchete ale Inspectoratului Județean al Poliției  sunt blocate. O categorie aparte sunt şoferii care au nevoie ca alcoolemiile să ajungă cât mai repede la dosar pentru a-şi putea recupera permisele de conducere.

Trebuie spus că problema nu poate fi rezolvată în nici un fel la nivel local, sumele în contul necropsiilor şi alcoolemiilor fiind achitate direct de Ministerul Afacerilor Interne.  Blocajul financiar acumulat de luni de zile din cauză că Poliţia nu are bani pentru a achita la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava contravaloarea necropsiilor efectuate în cazurile de moarte suspectă şi a alcoolemiilor din cadrul dosarelor penale pentru infracţiuni la regimul rutier face, în unele cazuri, ca cei care sunt parte în dosar să achite din propriul buzunar aceste servicii. Se întâmplă de regulă când oameni disperaţi să li se facă dreptate nu se împacă cu gândul că trebuie să aştepte luni de zile pentru ca un raport de necropsie să ajungă la dosar ori când şoferii vor să-şi rezolve cât mai repede dosarele penale în care sunt cercetaţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*