Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

FOTO Ceremonial militar-religios la Monumentul Eroilor din Parcul Central al Sucevei

Eveniment  marcat printr-un ceremonial militar și religios în Parcul Central al municipiului Suceava. Zeci de oficialități, reprezentanți al partidelor politice au ținut să fie prezente la adunarea festivă dar și la ceremonial cu prilejul Zilei Veteranilor de Război din România. După slujba de pomenire a urmat  depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor . Au ținut să fie prezenți prefectul Sucevei,Florin Sinescu, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, însoțit de vicepreședintele administrației județene, Alexandru Rădulescu, primarul Sucevei, Ion Lungu alături de cei doi viceprimari, Ovidiu Doroftei și Gavril Varvara, conducerea secției SRI, ISU, IJJ, IPJ , a Asociației Veteranilor de Război, a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă din MAI, veterani de război, câțiva copii și locuitori ai Suceve .

La 29 aprilie, în fiecare an, românii sărbătoresc Ziua Veteranilor de Război. În urmă cu 111 ani, la 29 aprilie, Regele Carol I instituia titlul de “Veteran de Război”, în baza prevederilor Convenţiei de la Geneva din 1870 a statelor europene, în onoarea combatanţilor acoperiţi de glorie pe redutele Războiului de Independenţă, zi care a devenit, din anul 2007, Ziua Veteranilor de Război.

Preşedintele Filialei Judeţene Suceava a Veteranilor de Război, profesorul colonel Mihai Filip a cerut celor prezenți  la adunarea festivă au ţinut un moment de reculegere în memoria veteranilor de război dispăruţi.

Cereonialul militar religios a fost și un moment de întâlnire al liderilor de partide de la Guvernare sau Opoziție de a-și strânge mâna sau de a-și arunca priviri pe sub ochi din moment de suntem în campanie electorală.  Cei mai zâmbăreți au fost cei de la PMP în frunte cu liderul organizației județene, Corneliu Popovici, și candidatul acestei formațiuni la PE, Florin Hrebenciuc, și care nu au exitat să-i strângă mâna și să se îmbrățișeze cu  primarul democrat-liberal Ion Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*