Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Laura Lavric neagă că Marioara Murărescu ar fi lansat-o în muzică

Interpreta de muzică populară  Laura Lavric a ținut să dezmintă informațiile apărute  în oresă cum că Mărioara Murărescu a făcut-o cunoscut-o și a lansat-o. Vedeta ne-a spus că atunci când regretata și fosta realizatoare a emisiunii „Tezaur Folcloric”  a apărut la televiziune, ea era  un nume deja cunoscut în folclorul românesc și participase deja   la emisiuni realizate de oameni cunoscuți ai mass-mediei cum ar fi Maria Pană, Eugen Gal, Virgil Comșa, Teodora Popescu, iar abia  ulterior, a apărut în televiziune Mărioara Murărescu cu emisiunea „Tezaur Folcloric”, o emsiunie care avea să devină etalon al folclorului românesc.

Când mergeam la Televiziunea Română ca invitată era  încă  vechiul sediu de pe Moliere ori Mărioara când a venit la tv  ca realizatoare  era noul sediul al TVR . Am apărut pentru  prima dată la emisiunea- Dialog la distanță- cred că aveam vreo 16 ani, era prin anii 64-65 dacă nu mă înșel și am fost acompaniată de Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava, dirijat atunci de George Sârbu. Au fost în competiție două regiuni: Suceava și Argeș. Am luat doar note de 10. Apoi am afost invitată la Radio București și la televiziunea română”,  ne-a destăinuit Laura Lavric, care a avut ocazia să o cunoască și să-i fie chiar prietenă regretatei realizatoare Mărioara Murărescu.

 

Mărioara Murărescu și un ansamblu din Sighetu Marmației ajutați de Laura Lavric și  Nicoleta Voica  în America

 

Realizatoarea TV a avut parte și de evenimente nefericite în viața ei, potrivit Laurei Lavric, însă, s-a găsit o rezolvare favorabilă.  Marioara Murărescu a fost invitată cu un ansamblu din Sighetu Marmației la un festival într-un stat din America.

„Eu eram deja în America și cântam la un local. Mă trezesc că mă sună Mărioara și mă întreabă ce fac.Îi spun că sunt în America și ea îmi spune că și ea este .Și m-am bucurat că e acolo mai ales că o știam și se înfiripase o relație de prietenie între noi . Și atunci m-am gândit că dacă îmi cere să o ajut și eu nu am să pot. Eram și eu venetică acolo, venisem să fac un ban ,să mă realizez,stăteam cu un prieten,eram divorțată și el era și el liber la statut. În fine și îmi spune Mărioara: Laura ,nu mă lăsa,ajută-mă,  și o întreb ce s-a întâmplat și îmi zice. Uite am venit la un festival, suntem 43 de persoane , am participat dar plecăm abia peste două săptămâni și nu avem nici unde sta și nici bani și singura ei speranță sunt eu și să fac cumva să o ajut. Era în perioada regimului  trecut. Ei au crezut că acolo e totul asigurat și îi ține cineva ca în palmă dar au avut asigurat cu festivalul și gata. Prietenul meu care era deja stabilit acolo nici nu vroia să audă dar l-am rugat și pe el să mă ajute să nu mă lase singură într-o asemenea situație,era și Mărioara Murărescu un nume, avea o emisiune în plină glorie aș zice  și atunci am sunat la Nicoleta Voica și la alți cântăreți români care erau acolo să facem cumva să îi ajutăm,să nu îi lăsăm de izbeliște ,să stea pe drumuir, prin boscheți însă doar Nicoleta a fost receptivă.  Nu vroiam să îi las neajutorați mai ales că mie îmi place să ajut și nu vroiam să mă stric cu ea iar ei erau disperați. Și am reușit să îi fac să simtă că peste tot sunt oameni care sar în ajutor. I-am luat la localul unde cântam eu, Nicoleta Voica iar alături la alt restaurant era Elena Merișoreanu și seara  dansatorii ansamblului făceau o paradă a portului popular.  Și așa două săptămâni au dus-o bine, seara dormeau la români stabiliți acolo care erau cu gândul acasă în România,aveau un simț patriotic și vroiau să ajute . I-am dus apoi la aeroport dar au și făcut ceva bănuți, nu au plecat cu buzunarele goale”, ne-a spus Laura Lavric.

 

Cu Mărioara Murărescu, Laura Lavric a fost apoi la un festival la Budapesta. După spectacol ambele s-au dus la shopping în capitala Ungariei. Fosta realizatoare TVR a vrut să facă cumpărături, însă potrivit Laurei, avea obiceiul să cumpere multe mărunțiuri neînsemnate.

„Ea le punea în coș, eu i le dădeam jos. Îi spuneam să ia ceva de valoare și până la urmă și-a luat un inel din aur . Vroia să cumpere pentru Petrișor care era mic și îl lăsase în grija mamei ei, o oliță și ea vroia să ia una care atunci când se așeza copilul să cânte și eu am oprit-o și i-am zis că o ia micuțul la fugă, că o să se sperie și că așa o să-l țină îm pamperși până la 4 ani”, mai povestește Laura Lavric.

Laura Lavric susține că cel mai frumos este să faci un om fericit și că atunci când cineva îi mulțumește se simte împăcată sufletește.

Au intervenit apoi niște chestii între noi, despre caream mai spus și altădată, nu vreau să vorbesc, și relațiile au fost mai dai la distanță. Am mai vorbit la telefon, dar mai rece. Nu ne-am certat, dar fiind bucovineancă mie îmi plac lucrurile corecte”, a conchis Laura Lavric.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*