Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Avalanşă de şomeri la Bursa locurilor de muncă

42 de şomeri au fost încadraţi pe loc, vineri, la Bursa generală a locurilor de muncă derulată în municipiul reşedinţă ( 5 ), la Rădăuţi ( 7 ), Fălticeni ( 9 ) şi Câmpulung Moldovenesc ( 21 ).

Angajatorii au oferit 537 de posturi în Suceava ( 251 ), la Rădăuţi ( 105 ), Fălticeni ( 125 ) şi Câmpulung Moldovenesc ( 56 ).

Alţi 659 candidaţi din totalul de 1.751 de participanţi au fost selectaţi în vederea angajării.

Şefa Agenţiei, Mirela Adomnicai, a precizat că majoritatea ofertelor au fost pentru constructori, dulgheri, mecanici, instalatori, bucătari, ospătari, manichiurişti şi frizeri.

Bursa de anul acesta este atipică datorită amplasamentului ( Iulius Mall – n.r. ), este o locaţie deschisă, spre deosebire de anii trecuţi am invitat şi furnizorii privaţi de formare profesională, care până acum au fost abordaţi ca şi competitori ai noştri. Ceea ce se cere pe piaţa muncii este o mai strictă calificare, tocmai de aceea am solicitat parteneriatul a 6 agenţi privaţi de pe piaţa muncii. Am apelat şi la Fundaţia Ecologică GREEN, care derulează proiecte adresate tinerilor până în 24 de ani în parteneriat cu Ministerul Muncii.

La final ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie selectate în vederea angajării, iar cei care nu vor reuşi să rămână, totuşi, cu experienţa căutării unui post” a spus şefa AJOFM.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*