Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Vezi cine sunt firmele care vor asfalta străzile Sucevei!

Străzile din municipiul Suceava vor fi asfaltate de trei firme care au ieşit câştigătoare în urma licitaţiei.

Victor Construct din Botoşani, AutoTehnorom cu sediul în Scheia şi Idecon, cu sediul central în oraşul spaniol Zaragoza şi cu sucursală în Cluj, ai fost desemnate  câştigătoare a licitaţiei organizate de Primăria Suceava pentru asflatarea a  zece străzi.

Finanţarea este asigurată printr-un proiect european derulat în cadrul POR Primarul Sucevei, Ion Lungu susține   că s-au înregistrat nouă oferte, iar asocierea celor trei firme a avut cea mai bună ofertă, de 19,8 milioane de lei, economia realizată fiind de 7,8 milioane de lei.
Primăria Suceava a mai derulat încă cinci proiecte cu europene cu finanţare prin POR, unul din acestea fiind pentru modernizarea unui număr de 14 străzi din oraş. Dacă nu vor apărea contestaţii, atunci contractul va fi semnat două zile mai târziu, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 15 iulie 2015.
Printre arterele rutiere care vor fi asfaltate în baza noului proiect se numără Bulevardul George Enescu, strada Traian Vuia şi strada Universităţii. Proiectul mai prevede reabilitarea străzii Grigore Alexandru Ghica şi a unei porţiuni din strada Cernăuţi de la intersecţia cu strada Grigore Alexandru Ghica la intersecţia giratorizată cu Traian Vuia şi Strandului. Asta înseamnă că vor fi făcute şi reparaţii capitale la podul rutier şi la pasarela CFR din Iţcani. De asemenea, vor fi făcute lucrări la unele porţiuni din străzile Plevnei şi Cuza Vodă care nu au fost incluse în proiectul cu 14 străzi modernizate. Asta înseamnă că vor fi făcute şi lucrări la două poduri care există pe străzile respective. Prin proiectul respectiv ar urma să fie realizate şi lucrări la străzile Mărăşti şi Mihai Eminescu, în continuarea celor de pe bulevardul George Enescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*