Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Produse în valoare de peste 50.000 de lei confiscate în urma unor controale înaintea Paştelui

În intervalul 01 aprilie– 17 aprilie, zilnic , la nivel judeţului, poliţiştii din structurile de investigare a fraudelor, susţinuţi de poliţişti din structurile de ordine publică şi rutier au organizat  acţiuni  de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Obiectivele acţiunilor au fost combaterea evaziunii fiscale şi protejarea bugetului consolidat al statului; asigurarea respectării legii, prin organizarea de acţiuni specifice punctuale; diminuarea fenomenului infracţional şi contravenţional specific perioadei premergătoare sărbătorilor Pascale.

În cadrul acţiunilor au acţionat în perioada 01 – 17.04.2014 peste 150 de poliţişti din structurile de investigare a fraudelor susţinuţi şi de poliţişti rutieri şi de ordine publică.

Astfel, au fost verificaţi de 357 agenţi economici şi 133 mijloace de transport, fiind constatate 10 infracţiuni de evaziune fiscală.

Tot în cadrul acţiunilor poliţiştii au aplicat 241 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 500.405 lei. Peste 150 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ.

Totodată în cadrul acţiunilor au fost confiscate bunuri în valoare de 50.377 lei (carne, peşte, halva, alte produse alimentare). Au fost indisponibilizate şi sume de bani numerar 14.565 Euro şi 47.508 lei.

Acţiunile au fost desfăşurate în pieţele şi zonele comerciale de pe întreg teritoriul judeţului, fiind derulate şi cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*