Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Amenzi de aproape 60.000 de lei în urma unei acţiuni a poliţiştilor pe linia faptelor ilegale de arbori

De la începutul acestei săptămâni,  la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost organizate acţiuni punctuale, în sistem integrat, pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, a furtului, prelucrării, transportului şi comercializării materialelor lemnoase fără respectarea prevederilor legale.

Au fost efectuate 144 de controale şi au fost aplicate 242 de sancţiuni în valoare totală de 57.595 de lei. De asemenea, au fost confiscate materiale lemnoase de peste 104.032 de lei.

La acţiune, au participat echipe mixte de control, formate din polițiști ai Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, Serviciului Rutier, structurilor de ordine publică de la poliţiile municipale şi orăşeneşti ale I.P.J.Suceava, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava şi Direcţiei Silvice Suceava.

Cu ocazia verificării legalităţii achiziţiei, debitării şi comercializării masei lemnoase efectuate la o societate comercială, cu sediul în oraşul Frasin, județul Suceava, poliţiştii împreună cu specialiştii I.T.R.S.V. Suceava, au constatat faptul că în luna martie 2014, firma a achiziţionat cantitatea de 140 m.c. cherestea răşinoase şi a livrat cantitatea de 150 m.c. lemn rotund răşinoase cu avize din care nu rezultă provenienţa legală a materialului lemnos.

Întrucât din primele verificări a rezultat faptul că administratorul firmei a achiziţionat şi livrat în luna martie 2014 către diferite persoane juridice cantitatea de 1.031,76 mc. lemn rotund şi 167,93 mc. cherestea răşinoase cu avize de însoţire, în care a consemnat în mod fictiv că operaţiunile s-au efectuat, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prev. şi ped. de art. 320 şi 323 C.pen.

Totodată, societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prev. Legii nr. 171/2010 şi s-a confiscat valoric cantitatea totală de 290 mc. masă lemnoasă în valoare de 90.000 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*