Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Primarul Ion Lungu: Există pericolul, mai mare ca oricând, să nu mai avem apă caldă

Aproape ca nu exista saptamana in care sucevenii sa nu fie amenintati ca vor ramane  fara apa calda la robinete. Sucevenii abonaţi la sistemul centralizat de termoficare ar putea rămâne fără apă caldă înaintea Paştelui, dacă nu îşi vor achita măcar o parte din datoriile care au depăşit 20 de milioane de lei.
Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, ăa debitele societăţii  Termica la producătorul  Bioenergy se ridică la aproape 13 milioane de lei.
Seful deliberativului local a spus ca în acest an, municipalitatea a alocat termoficării 9 milioane, dar o mică parte din aceşti bani a ajuns la  Bioenergy.
Lungu a conchis că există posibilitatea ca activitatea de termoficare  “să se blocheze”.
In opinia primarului, situatia in care s-a ajuns acum este una destul de dificila .,
„O spun fără nici un fel de patimă, e situaţia cea mai delicată în momentul de faţă cu insolvenţa Termica, acolo sunt mai multe niveluri de decizie – administratori speciali, administratori judiciari, creditori. Ar trebui făcut un efort să ajungă nişte bani şi la Bioenergy, pentru că altfel se blochează activitatea, n-o să mai fie apă caldă… Există pericolul, mai mare ca oricând, să nu mai avem apă caldă ! Nu eu aplic legea aici, ci structurile de la Termica !Jumătate din banii care se încasează de la populaţie şi de la Primărie trebuie să ajungă la producător, altfel o să ne blocăm !Eu nu-mi doresc, dar se pare că trebuie să trecem printr-un zero pentru ca lumea să priceapă că, dacă nu se plăteşte, n-o să aibă apă caldă şi căldură”, a spus Lungu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*