Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Vezi cine sunt câştigătorii concursului de desene din cadrul proiectului „Strada- Un spaţiu mai sigur”!

Serviciul Rutier împreună cu Compartimentul Rutier Câmpulung Moldovenesc a lansat o Campanie locală de siguranţă rutieră pentru localităţile arondate Formaţiunii Rutiere Câmpulung Moldovenesc. Campania a fost susţinută de un Proiect de educaţie şi informare rutieră întocmit la nivelul Posturilor de Poliţie Fundu Moldovei şi Pojorâta intitulat „STRADA – UN SPAŢIU MAI SIGUR” şi care au avut un real succes datorită implicării active primarilor, unităţilor de învăţământ şi nu în ultimul rând posturilor de poliţie.

Proiectul „Strada – un spaţiu mai sigur” urmăreşte siguranţa elevilor din unităţile de învăţământ din comunele Fundu Moldovei şi Pojorâta. Deoarece în traficul rutier sunt implicaţi atât elevii cât şi conducătorii auto se justifică realizarea unor demersuri de responsabilizare, prin metode şi mijloace adecvate fiecărei părţi. Astfel elevii îşi vor consolida cunoştinţele referitoare la regulile de circulaţie iar conducătorii auto vor fi atenţionaţi suplimentar, de prezenţa elevilor în trafic, prin bannere stradale concepute de elevi în colaborare cu posturile de poliţie locală.

Lansarea Proiectului a avut loc la Şcoala Gimnazială Dimitrie Gusti, Fundu Moldovei. La debut au participat: elevi, cadre didactice, părinţi, agent de poliţie Lupu Radu şi primarul localităţii Tudor Zdrob. Cu această ocazie, consilierul educativ, Brutaru Elena a prezentat proiectul iar agentul de poliţie Lupu Radu a dat explicaţiile necesare şi a pus la dispoziţie resursele necesare elevilor.

Concursul de desene pe tema siguranţei rutiere în vederea realizării bannerelor stradale.

La concurs au participat 144 elevi din ciclul primar şi 145 elevi din ciclul gimnazial coordonaţi de 15 cadre didactice din toate cele trei şcoli de pe raza comunei. Din juriu au făcut parte reprezentanţii poliţiei locale.

La finalul concursului au fost numiţi trei câştigători – fiecare din câte o şcoală şi anume:

–         Andronicescu Cristina – elevă în clasa a-VII-a – Fundu Moldovei;

 

–         Străjer Oana – elevă în clasa a-VII-a – Fundu Moldovei;

 

–         Căilean Claudiu  – elev în clasa a-VII-a – Botoş;

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*