Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Contrabandă cu ceapă și mere de peste un milion de euro, la Suceava

Doi frați din orașul Liteni sunt acuzați că au prejudiciat statul cu peste un milion de euro din contrabandă cu ceapă, mere și cartofi. Directorul general adjunct Cosmin Georgescu, şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, a declarat  că acesta este rezultatul unui  control la nouă societăţi comerciale din judeţul nostru care au făcut în 2013 şi 2014 achiziţii intracomunitare de legume şi fructe, în principal cartofi, mere şi ceapă din Polonia.  Firmele cu pricina ar fi funcționat fraudulos  în sensul că se sustrag de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat prin declararea unor venituri mult diminuate faţă de cele încasate. Aceste firme verificate, ar fi fost conduse de doi fraţi din Liteni .

“Se introduc în ţară astfel de produse la preţuri înregistrate în facturi mult sub cele reale. Mai mult, acestea sunt comercializate printr-o sigură casă de marcat mobilă, la preţuri mult sub cele reale. Niciuna dintre aceste firme nu deţine mijloace fixe ori conturi bancare, fiind, cum am apreciat, înfiinţate cu unicul scop de a prejudicia bugetul de stat”, a declarat inspectorul general adjunct Cosmin Georgescu.

De exemplu o firmă din Suceava, care aducea pe factură mere, de exemplu, la 12 bani kilogramul, pe care le comercializa, tot în acte, cu 20 de bani kilogramul, în vreme ce pe piaţă, la preţul real, acestea se vindeau cu doi lei kilogramul. Potrivit lui Georgescu, firma cu pricina ajungea sa vândă și 5  tiruri,într-o singură piață,  printr-o singură casă de marcat.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Contrabandă cu ceapă și mere de peste un milion de euro, la Suceava | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*