Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Doi minori cercetaţi după ce au spart mai multe maşini

Doi minori din Rădăuţi au fost prinşi de poliţişti, joi, după ce au spart mai multe maşini din  localitate de la începutul acestei luni. Peste 200 de poliţişti suceveni au lucrat pentru  identificarea lor.

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliţiei Suceava, s-a reușit identificarea a doi minori de 17 ani și 15 ani, ambii localnici, cărora li s-a probat activitatea infracțională într-un număr de 7 infracțiuni de furt, săvârșite pe raza municipiului Rădăuți. În noaptea de 05 spre 06 martie, prin forțarea capotei, au sustras din două autoutilitare acumulatoarele auto, valoarea totală a prejudiciului fiind de circa 650 lei.

De asemenea, în noaptea de 09 spre 10 martie , prin forțarea capotei autoturismului aparținând  unui bărbat de 51 ani, localnic, au sustras acumulatorul auto în valoare de cca. 300 lei. Cei doi au acţionat şi în noaptea de 14 spre 15 martie, când au spart geamul portierei unei autoutilitarei aparținând unui localnic, de 45 ani, iar din interior au sustras un CD player și din compartimentul motor acumulatorul auto, valoarea bunurilor sustrase fiind de circa 700 lei.

În noaptea de 17 spre 18 martie, au spart geamul portierei la trei autoutilitare parcată pe raza localității, iar din interiorul a două mașini au sustras un MP3 Player, un DVD player, un radio-casetofon auto și un stick de memorie, valoarea prejudiciului fiind de cca. 750 lei. De la cei doi suspecți s-a reușit recuperarea unui DVD player, un radio-casetofon auto și a unui stick de memorie în valoare de aproximativ 400 lei, bunuri ce au fost predate pe bază de dovadă persoanelor vătămate, restul bunurilor sustrase fiind comercializate de suspecți la terțe persoane, imediat după comiterea furturilor.

Cercetările continuă, sub aspectul comiterii a 7 acte materiale de furt calificat, cei doi minori urmând a fi prezentați pentru expertizare psihiatrică Serviciului de Medicină Legală Suceava, după care se va dispune procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*