Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Protestul s-a încheiat. Minerii de la Crucea au reînceput lucrul

31 de mineri de la Exploatarea Minieră Crucea și-au petrecut noaptea în subteran după ce 17 mineri au început, luni, un protest, legat de mai multe revendicări, între care mărirea salariilor şi acordarea de prime.

Prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că acțiunea de protest a minerilor de la Exploatarea Minieră Crucea s-a încheiat și că începând cu ora 14.00 au început lucrul minerii de la schimbul II. El a precizat că în prima parte a zilei, minerii nu au intrat în mină, ci au purtat discuții cu directorul Companiei Naționale a Uraniului, Ioan Moraru și cu directorul Exploatării Miniere Crucea, Sorin Proboteanu. Marţi dimineață, cei doi reprezentanți au avut o întâlnire cu toți minerii și au fost discutate punctual toate nemulțumirile minerilor.

Între revendicări se află mărirea salarială  cu 14 la sută  care se  va face de la 1 iulie 2014. Luni, prefectul județului  Florin Sinescu a declarat că angajaţii au primit anul trecut o majorare de 24 la sută a salariului şi primesc prime cuprinse între 300 şi 500 de lei, în funcţie de veniturile companiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că solicitările minerilor sunt nemulţumiri punctuale care cred că pot fi soluţionate şi nu sunt reclamate ca  încălcarea unor prevederi din contractul colectiv de muncă
Reamintim că în vara lui 2012, oamenii s-au blocat în mină pentru 72 de ore, nemulţumiţi de nivelul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*