Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Puşi să prindă infractorii pe jos. Poliţiştii suceveni au maşini, dar nu au carburant

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava are un număr suficient şi o stare acceptabilă a maşinilor, dar bate vântul prin majoritatea rezervoarele autospecialelor agenţilor * în schimb, pentru unii şefi nu există nicio limitare a consumului de carburanţi

Coordonatorul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) din România, Iulian Surugiu, a primit foarte multe plângeri de la poliţiştii din Suceava. Oamenii au spus că mulţi dintre agenţii de la posturile comunale merg în misiune mai mult pe jos decât cu maşinile fiindcă nu au carburant. Potrivit lui Iulian Surugiu, IPJ are suficiente maşini şi o stare acceptabilă, însă nu pot fi folosite cât ar trebui fiindcă rezervoarele sunt mai mult goale.

„Şefii invocă lipsa de combustibil. La Suceava, media este de 2-3 patrule auto şi 7-8 pe jos. Agenţii primesc o cotă de benzină de 15 litri pe săptămână, în timp ce la unii şefi nu există nici un fel de limite. Nu este deloc normal ce se întâmplă şi cerem un tratament echitabil pentru toată lumea”, a declarat Iulian Surugiu.
Buna-credinţă, răsplătită cu cercetare
Liderul de sindicat a mai spus că nu le recomandă agenţilor de poliţie să meargă în misiuni cu maşinile personale. „Am avut în alte judeţe poliţişti de bună-credinţă care s-au urcat în maşina personală, au rezolvat o problemă de serviciu, iar apoi şefii i-au cercetat pentru că au folosit autoturismul personal”, susţine Iulian Surugiu. Agenţii de poliţie din judeţ reclamă că au un program supraîncărcat şi adună ore suplimentare neplătite, în timp ce sărăcia din sistem s-ar accentua din ce în ce mai mult.

SNAP este un sindicat care apără doar interesele agenţilor de poliţie, fiind înfiinţat ca reacţie la faptul că în toate structurile de poliţie ar exista o discrepanţă nejustificată între subofiţeri şi ofiţeri. Liderii SNAP au arătat că un subofiţer de poliţie are un salariu mediu de 1.400 de lei, în timp ce un ofiţer are un salariu mediu de 3.000 de lei

Sursa: ziarulevenimentul.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*