Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Consilier local: „Ca să aloc bani de la Consiliul Local pentru ca domnii sportivi să meargă în cantonament cu o fetiţă sau două şi eu să-i plătesc din banii publici hotel de 3 sau 4 stele, chiar nu-mi convine !”

Sportul sucevean a primit în cele din urmă  bani însă discuțiile din cadrul deliberativului local de astăzi au avut conotații care din care mai picante. Consilierii locali suceveni au reuşit astăzi, la a treia încercare, să treacă de orgolii politice şi să voteze în unanimitate finanţările nerambursabile pentru sport, în valoare totală de 2.742.200 lei.

Pentru a mulţumi toate partidele, primarul Ion Lungu  a retras din fondul de rezervă al municipiului 40.000 lei, care au fost alocate în părţi egale pentru dans sportiv, tenis de masă, şah şi înot. În urma votului favorabil de astăzi, clubul de handbal  Universitatea  şi cel de fotbal  Rapid  primesc câte 1.000.000 lei.

Mai beneficiază de fonduri 17 ramuri sportive, dar şi ansamblurile folclorice de copii şi tineret şi activităţile educative şi recreative.

Pentru ca finanţările să decurgă normal, Lungu  a cerut cluburilor să aducă justificările pentru decontarea banilor, în conformitate cu reglementările Curţii de Conturi.

Totuşi, şedinţa de luni nu a fost lipsită de luări de cuvânt politicianiste sau de altele care nu aveau nici o legătură cu subiectul votat.

În general, consilierii PDL au reclamat dezinteresul pe care PNL şi PSD îl arată pentru activităţile sportive, ca de altfel pentru toate domeniile, în timp ce puterea a “aruncat pisica înapoi” replicând că sportul suferea chiar mai mult în urmă cu câţiva ani.

Pe lângă aceste discuţii care au stârnit nu numai pasiuni, ci şi zâmbete, alţi aleşi locali s-au arătat interesaţi de prezenţa la şedinţă ( în condiţiile în care întâlnirea de săptămâna trecută a fost boicotată de consilierii PSD şi PNL ) şi de pronosticuri pentru alegerile europarlamentare.

Lucian  Harșovschi  ( PDL ) : “Eu v-aş readuce aminte că între 2008 şi 2012 sportul a avut cea mai mare suţinere, şi morală şi materială, din partea Primăriei.   Am jucat o finală de Cupă europeană aici, la Suceava !”

Ovidiu Doroftei ( PNL ) : “Aţi jucat personal ?”

Gheorghe Onofrei  ( PDL ) : “Ca să aloc bani de la Consiliul Local pentru ca domnii sportivi, nu dau nume, să meargă în cantonament cu o fetiţă sau două şi eu să-i plătesc din banii publici hotel de 3 sau 4 stele, chiar nu-mi convine !”

Lucian  Harșovschi  : “Noi aici ne luptăm şi pe orgolii, şi pe partide, dar facem un apel la sportivi să încerce să facă puţină performanţă.  Cred că e timpul să mai şi câştigăm anumite meciuri”.

Ovidiu Doroftei -“Memoria dvs. e pe termen scurt, vă erijaţi acum în salvatorii sportului sucevean.  De ce nu l-aţi salvat ?  Haideţi să facem o muncă de echipă, să stăm aici, să discutăm şi să votăm !”

Lucian  Harșovschi  : “Cu tot respectul, cred că sunteţi din alt film aici.  Acum 2 săptămâni noi am votat proiectul pe sport, vă arăt clar cine a blocat proiectul…  Dvs, USL, aţi votat împotrivă !”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*