Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Evreii, interesați de turismul balnear din Vatra Dornei și Cacica

Conducerea judeţului Suceava vrea să atragă cât mai mulţi turişti din Israel, la tratament balnear,asta după ce în trecut evreii preferau să vină în această zonă pentru a se trata.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat că principalele destinaţii vor fi Vatra Dornei şi Cacica, localităţi care beneficiază de condiţii bune de cazare şi tratament.

În acest scop, primarii şi reprezentanţii operatorilor în turism vor participa, în perioada 21 – 23 martie, la Forumul Internaţional pentru Turismul de Sănătate de la Bucureşti.

Nechifor le va solicita primarilor intensificarea legăturilor, atât cu autorităţile din Israel, cât şi cu românii care trăiesc acolo. Este știut faptul că foarte mulți evrei care au locuit în Bucovina au fost repatriați însă atât cei care mai sunt în viață cât și rudele lor preferă să vină să viziteze Bucovina și să beneficieze de îngrijire îm stațiunile balneare.

I-am propus primarului din Vatra Dornei această variantă, de a încerca să netezim calea pentru un parteneriat, un acord de colaborare cu o localitate din Israel. Şi asta deoarece se ştie că, în trecut, la Vatra Dornei au fost foarte multe fluxuri de turişti care veneau pentru tratament”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*