Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Peste 1.500 de hectare din pădurile Sucevei, scoase la vânzare de Universitatea Harvard

Universitatea Harvard, unul dintre cei mai mari proprietari privaţi de păduri din România, care deţine suprafeţe însemnate de pădure şi în judeţul Suceava, a început să vândă din proprietăţile pe care le deţine. Procesul are loc într-o perioadă delicată pentru universitate, în condiţiile în care un reprezentant român al şcolii a fost arestat, fiind acuzat pentru luare de mită şi spălare de bani, după ce ar fi umflat în mod artificial preţurile la care Harvard făcea achiziţiile, scrie Monitorul de Suceava.

Reprezentanţii Harvard au declarat, pentru Ziarul Financiar: „Tranzacţia face parte dintr-un proces care a început în noiembrie 2013, înainte de informaţiile recente din presă. Această tranzacţie nu afectează angajamentul nostru faţă de România”.

Celebra universitate americană scoate la vânzare peste 32.000 de hectare de păduri şi 2.000 de hectare de teren agricol, din care mai bine de 1500 de hectare de pădure se regăsesc în judeţul Suceava, unde reprezentantul lor, firma Scolopax, a început să cumpere, de prin 2008, pădurile retrocedate proprietarilor.

Prin această firmă, al cărei acţionar majoritar este Fondul de investiţii Phemus Corporation, aparţinând Harvard Management Company, care administrează active de 27 miliarde de dolari, prestigioasa universitate americană deţine 760 de hectare pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului, 457 de hectare în zona OS Adâncata şi 263 de hectare pe suprafeţele administrate de Ocolul Silvic privat Fălticeni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*