Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Suceava are 3.000 de câini fără stăpân. În cazul în care nu vor fi adoptaţi, vor fi eutanasiaţi

În municipiul Suceava sunt aproximativ trei mii de câini fără stăpân, pentru care trebuie luate măsuri speciale de gestionare a lor, inclusiv de eutanasiere, odată cu intrarea în vigoare a noii legi în domeniu, la 1 martie 2014. Primarul Sucevei,Ion Lungu a declarat miercuri că pe străzi sînt aproape 2.000 de câini, în timp ce în adăposturile din Lunca Sucevei sînt alţi 887.

”Rotunjind, estimăm maxim trei mii de câini în municipiul Suceava, pentru care să facem o strategie de gestionare, conform noilor prevederi legale”, a spus Lungu.

El a precizat că urmează să se încheie contracte pentru serviciile de capturare, sterilizare şi eutanasiere a câinilor fără stăpân.  Edilul Sucevei a mai spus că pe 27 februarie, Consiliul Local va stabili măsurile pentru gestionarea problemei cîinilor comunitari.

El a adăugat că, în baza legislaţiei, Primăria va încheia contracte pentru serviciile de capturare a cîinilor, sterilizare şi eutanasiere.
Lungu şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la eutanasiere şi oamenii vor înţelege importanţa şi implicaţiile adopţiei unui astfel de animal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*