Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Echipa de handbal a Sucevei, cândva etalon, fără fonduri

Alocarea banilor, pentru echipa de handbal CS Universitatea Suceava, din bugetul local al Primăriei Suceava, este pusă sub semnul întrebării, din cauza prevederilor legale care împiedică acest demers. Pentru fondurile nerambursabile pe care municipalitatea le va aloca la sport în acest an au fost depuse 12 solicitări de finanţare. Din totalul de 2,5 milioane de lei, la handbal şi la fotbal ar trebui să ajungă câte un milion.

Primarul Ion Lungu a declarat că nu s-a găsit încă o modalitate prin care suma de un milion de lei, prevăzută în buget, pentru handbal, să ajungă la clubul sportiv.

Şi ieri am stat două ore cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, cu juriştii de acolo, cu jurişti de la Consiliul Local şi cu specialişti juridici de la Prefectură. Avem o problemă de finanţare cu echipa de handbal, care are un statut special. Ea este de domeniu public şi, conform legii, nu poate beneficia de finanţare la Legea 350. Modelele de contracte de la Timişoara şi de la Turda nu se pot aplica. Dacă o facem ONG sau fundaţie pentru a o putea finanţa din bani privaţi, nu mai primeşte bani de Ministerul Educaţiei. Nu am găsit până în prezent o soluţie de finanţare. La fotbal, de exemplu, este simplu pentru că este o echipă privată”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul Sucevei a mai spus că deși municipalitatea a prins în bugetul pe 2014 alocarea unei sume de un milion de lei pentru finanţarea echipei de handbal, nu s-a găsit încă modalitatea ,,prin care aceşti bani pot ajunge la acest club sportiv, fără a fi traşi la răspundere de Curtea de Conturi, pentru încălcarea legislaţiei. Problema este că acest club sportiv are un statut special, fiind finanţat de la Ministerul Educaţiei. Astfel, nu i se mai pot da bani de la bugetul local, pe Legea 350, şi nici de la agenţi economici privaţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*