Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Peste 4 miliarde de lei vechi costă dezăpezirea la Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, că în ianuarie, facturile pentru deszăpezire au totalizat 449.500 de lei, fiind consumați de utilaje pentru intervenții 3.000 de litri de motorină. În luna ianuarie, pe străzile municipiului reședință de județ au fost împrăștiate   470 de tone de sare şi 600 de metri cubi de nisip.

Lungu a amintit și faptul că sucevenii sunt rău platnici la taxa de salubrizare, datoriile populației fiind de 2 milioane de lei. Însă pentru acest an, firma de salubrizare are planuri de investiții, având pe tapet un proiect în valoare de 600.000 de euro. Vrea să amplaseze, la Suceava, 60 de containere de gunoi îngropate, însă nu va investi degeaba, are o condiție conducerea Rosal . Realizarea proiectului  depinde de prelungirea contractului pentru colectarea deşeurilor din cartiere, care expiră în 2015, astfel încît să-şi poată amortiza investiţia.
Primarul  susţine că iniţiativa firmei de salubritate, chiar dacă pare un şantaj, i se pare interesantă şi o va supune atenţiei consilierilor locali.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*