Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Imagini ca-n filmul lui Hitchook! Un pensionar hrănește zilnic porumbeii din centrul Sucevei

Porumbeii din centrul Sucevei care au devenit un simbol al orașului și beneficiază de vreun tratament aparte. Îndrăgiți de toată lumea dar mai ales de copii , ei sunt hrăniți aproape zilnic de un pensionar. Centrul Sucevei este zilnic parcă desprins din filmul ,, Păsările ” al lui Hitchcock.

Vasile Colţişor,  în vârstă  de 72 de ani, din municipiul Suceava, pensionar de ani buni,  și- a găsit o ocupație pentru a simți că ziua trece  mai repede, dar și pentru a se relaxa.  Zilnic bătrânul ajunge în centrul Sucevei după ce a trecut mai întâi prin Piața Agroalimentară de unde a cumpărat boabe de porumb pentru a avea cu ce hrăni porumbei .

,, Vedeți ce ger este, păi dacă mai sunt și flămânzi atunci nu numai că ar putea îngheța de frig dar ar muri și de foame. Mă simt mult mai relaxat când văd cum sute de porumbei vin  să mânînce și se așează pe mine fără teamă. Îmi ciugulesc și  mâncarea din palmă,, ne-a spus bătrânul.  Septuagenarul a ținut să ne mai arate și haina veche  cu care este îmbrăcat, dintr-o țesătură de lână și care o are  de pe vremea când lucra ca ,,buldozerist la firma de construcții,,  iar iarna era trimis cu același utilaj la dezăpeziri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*