Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Studenţi din Bruxelles în practică la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului

Un grup de 15 studenţi de la La Haute École ”Lucia de Brouckere” din Bruxelles, însoţiţi de prof. Kim Verheggen, desfăşoară un stagiu de practică la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului. Potrivit prof. Isabella Istrate, responsabil cu proiecte europene stagiul are loc în perioada 18 ianuarie – 1 februarie a.c., în cadrul unui parteneriat internaţional încheiat în 2007 între cele două instituţii de învăţământ.  În acest an la a VIII-a ediţie, parteneriatul internaţional desfăşurat  la unitate de învățământ din Gura Humorului are drept scop efectuarea stagiului de practică pedagogică a unui grup de studenţi belgieni care se pregătesc să devină educatori şi institutori în învăţământul special.

Activităţile desfăşurate de studenţi cu elevii şcolii noastre constituie o componentă importantă în evaluarea de sfârşit de studii, notele obţinute contând pentru media finală. Aceste activităţi sunt axate pe domeniile terapie ocupaţională, ludoterapie, socializare şi autonomie, dar şi cu elemente de terapie cognitivă. În cadrul acestor activităţi, cu elevii cu deficienţă mintală, studenţii manifestă spirit de inovaţie, flexibilitate, capacitate de adaptare la situaţii noi, dar şi o pregătire corespunzătoare. Ei sunt atent monitorizaţi de către profesorii lor îndrumători, dar beneficiază şi de îndrumarea şi experienţa didactică a profesorilor şi a educatorilor şcolii noastre”  a afirmat  Isabella Istrate.

Studenţii belgieni vor  putea vedea Bucovina cu frumusețile ei, mănăstirile, tradițiile și ospitalitatea localnicilor , în excursiile din zona Humorului. Ei vor vizita și centrul universitar Iaşi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*