Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Crăciun tradițional pe rit vechi, în familie

Familia Maftei Gheorghe și Ana din  Rădășeni, județul Suceava are deja în tradiție ca sărbătoarea Crăciunului să fie sărbătorită în familie.  Cei doi au avut alături cei doi copii, unul stabilit în Fălticeni iar altul la Constanța,  care la rândul lor sunt căsătoriți și cei trei nepoței.  De pe masă nu lipsesc bucatele tradiționale :sarmale, friptura de porc, prăjituile și cozonacii. De pe masa de sărbătoare nu lipsește vinul și țuica.

Voioşia trebuie să fie peste tot, în toate inimile. După ce toţi membrii s-au săturat, masa nu se strânge, se lăsă chiar şi peste noapte pentru ca familia să aibă parte de un an îmbelşugat. Crăciunul este o sărbătoare a luminii, a compasiunii faţă de semeni, a o vreme de voioşie, bucate alese şi clipe de neuitat petrecute cu familia.

,, Suntem o familie unită și chiar dacă copii sunt la casele lor și ținem legătura telefonic sau ne mai vedem în funcție de timp,de Crăciun avem deja în tradiție să fim împreună. Nepoțeii au învățat deja colinde iar masa e plină cu bucate. Ne dorim un an mai bun și să fim sănătoși,, ne-a spus Gheorghe Maftei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*