Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Se lasa cu dosare penale in cazul tinerei subnutrite din Moldovita. Vezi cine sunt vinovatii!

Potrivit unui raport al Institutiei Prefectului Suceava, comisia de control care a verificat modul in care a ajuns Adina Macoveiciuc ca la 19 ani sa cantareasca 16 kilograme a identificat persoanele vinovate in acest caz.

Astfel, primarul din Moldovita, Traian Iliesi, asistentul personal al tinerirei, respective unchiul sau Nicolaie Parajnec, asistenta sociala din comuna, Axenia Cristinica Hauca, dar si medical de familie al tinerei, respectiv Sorina Rusu, se vor alege cu dosare penale deoarece chiar daca stiau situatia fetei, niciunul nu a facut demersuri si nu si-a indeplinit atributiile de serviciu.

Institutia Prefectului va sesiza organele de politie pentru ca acestia sa fie cercetati pentru neglijenta in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, rele tratamente aplicate minorului, sustragere de la tratament medical. De asemenea, Nicolae Parajnec se va alege cu desfacerea contractului de munca, iar inspectorul din cadrul Primariei va fi sanctionat prin comisia de disciplina.

Potrivit raportului comisiei, urmeaza “reevaluarea de către Comisia de evaluare a Direcţiei Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului Suceava a bolnavei Macoveiciuc V. Gabriela Adina cu scopul identificării nevoilor individuale ale acesteia şi a condiţiilor de mediu familial şi medico-social optime în vederea recuperării acesteia şi stabilirii : unui manager de caz; plan individual de servicii, program individual de reabilitare şi integrare social”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO Tânăra subnutrită din Vatra Moldoviţei face progrese. Vezi cum se descurcă acum! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*