Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Adina, fetița cu retard psihic, hrănită cu lapte de capră şi apă cu zahăr. Se caută vinovaţii!

Medicul specialist Alexandru Paziuc de la Spitalul de Psihiatrie  din Câmpulung Moldovenesc a declarat că în luna iulie a acestui an a transmis o adresă oficială Primăriei Moldoviţa prin care a atras atenţia asupra cazului.

El a afirmat că la acea dată  a solicitat asistentului social de la Primărie care știa de acest caz,  să facă demersurile necesare pentru a o interna pe Adina, tănăra care a ajuns mediatizată în toată presa,  într-un spital,  cu scopul de a-i echilibra dieta zilnică.

Paziuc a spus că nu a cerut instituţionalizarea fetei, ci  doar sprijin medical, pentru ca tânăra să se poată alimenta normal.  Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc nu a primit nici un răspuns  la adresa trimisă oficial.

Alexandru Paziuc a mai spus  că în luna mai a acestui an, mama fetei care era pacienta spitalului de Psihiatrie, nu se prezentase la tratament. Motiv pentru care  o echipă a unităţii medicale s-a deplasat la domiciliul bolnavei şi aşa a descoperit că unul dintre copiii acesteia nu era hrănit decât cu lapte de capră. Până la urmă, cu ajutorul doctorului Paziuc  copila care suferă de retard spihic, a fost internată la Spitalul “Sf. Maria” din Iaşi, unde a început să se alimenteze normal. Trebuie amintit că Fata a fost hrănită doar cu lapte și apa cu zahar de către mama sa, la rândul ei  schizofrenică. După ce situația Adinei a fost făcută publică, la fața locului au ajuns reprezentanți ai DSP, Casei  de Asigurări de Sănătate  și Prefecturii care vor să facă lumină. Și parcă nu s-ar fi știut de caz,autoritățile au solicitat documente medicale ale fetei iar  Inspectoratul Județean de Politie  Suceava  a întocmit dosar penal tutorelui fetei,  Nicolae Parijnec,  cumnatul acesteia pentru rele tratamente aplicate minorilor. Părinții Adinei au mai crescut încă șase  copii care nu au avut probleme și de aceea nici ei nu înțeleg de ce fetița nu a vrut decât să mănânce lapte. Rudele fetei și tatăl acesteia spun că nici medicii de la Suceava nu au avut ce să-i facă

Diana Bordeianu  susține că Adina a mers la grădiniță până anul trecut iar cadrele didactice și medicul de familie știa de problema fetei. ovesteste la randul sau ca fata este bolnava si ca medicii nu au gasit vreo rezolvare la situatie.

Nici la Spitalul Județean Suceava medicii nu au avut ce să-i facă și au trimis-o la Iași.

Deși toți știau că fata are retard psihic și are probleme cu alimentația nicio autoritate nu a luat nicio măsură.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*