Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Amenzi în valoare de 100.000 lei date de inspectorii ITM. Vezi pentru ce!

Inspectorii de muncă suceveni au mai descoperit, luna trecută, 9 agenţi economici care au primit la muncă 11 persoane fără forme legale de angajare.

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu

Patronii firmelor respective au primit amenzi totale în valoare de 100.000 lei.

În perioada amintită, inspectorii ITM au efectuat 445 controale, din care 329 în domeniul relaţiilor de muncă şi 116 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 223 sancţiuni contravenţionale de 261.500 lei.

Şeful instituţiei, Romeo Butnariu , precizează că principalele deficienţe au fost nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal, munca suplimentară şi acordarea concediilor de odihnă, nerespectarea obligaţiei de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat, neasigurarea de către angajator a unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, neorganizarea prevenirii şi protecţiei în domeniile securităţiişi sănătăţii în muncă, neasigurarea echipamentelor individuale de protecţie şi nesemnalizarea zonelor periculoase.

La data de 1 decembrie erau înregistrate în judeţul Suceava 109.561 contracte individuale de muncă active, dintre care 101.211 pe durată nedeterminată şi 8.350 pe durată determinată” a spus Butnariu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*