Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Incredibil! Vezi ce lefuri uriase vor angajatii de la Termica!

Societatea „Termica” S.A. Suceava solicită majorarea cu 62% a tarifului de transport şi distribuţie a agentului termic produs de noua centrală a oraşului. Primarul  Sucevei, Ion Lungu a declarat că „Termica” a obţinut aprobarea de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice pentru a solicita Consiliului Local creşterea tarifului de la 120 la 197,91 de lei pe gigacalorie .  50,6% din noul tarif reprezintă numai  cheltuielile de personal. Astfel, raportat la cei 150 de lucrători ai Termica, potrivit unui calcul elementar, ar rezulta că, în medie, un angajat al firmei de termoficare din Lunca Sucevei ar câştiga un brut de 3.900  lunar, mai mult decât primarul reşedinţe de judeţ, plătit cu 3.700 de lei pe lună. 

„Nu vreau să comenteze mai mult, însă, în această fundamentare au fost prinse cheltuieli fără număr. Astfel, cheltuieli salariale au sunt de 50%, ceea ce însemnă că, împărţit la numărul de salariaţi de acolo, aceştia din urmă câştigă mai mult decât primarul. Voi pune proiectul în dezbaterea Consiliului local, iar cei care vor hotărî vor fi consilierii” a revelat şeful municipalităţii sucevene.  
În această iarnă, încălzirea pe cărbune reclama un necesar de 100 de milioane de lei, iar tariful real al gigacaloriei ar fi ajuns la 700 de lei.

 Totodată, Ion Lungu a spus că tariful de transport şi distribuţie va fi mai mare cu 36,8% decît preţul de producţie a energiei termice. Proiectul de hotărîre privind majorarea tarifului va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local din 19 decembrie. Ion Lungu a menţionat că o eventuală creştere a tarifului nu va atrage majorarea preţului gigacaloriei pe care-l plăteşte populaţia. Acesta va rămîne la 185 de lei. Societatea „Termica” aparţine Consiliului Local Suceava şi se află în insolvenţă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*