Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Sucevenii ar putea plăti în plus 100 de lei pe gigacalorie și alesul local nu este afectat

Nici bine nu a intrat în funcțiune noua centrală termică a orașului că deja se anunță majorări a prețului la energia termică. Deși, liberalii susțineau că se va umbla la majorarea acestui preț,  social-democrații și democrat liberalii replicau că nici vorba de așa ceva și că de fapt conducerea PNL Suceava, prin președintele Alexandru Băișanu nu are habar de modul în care se produce energia termică și că noua centrală va fi o ușurare pentru populația racordată la sistemul centralizat. La numai câteva zile de la declarațiile făcute de edil, astăzi Ion Lungu a susținut în cadrul unei conferințe de presă că Primăria municipiului Suceava  este de acord cu creşterea tarifului pentru serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice, doar dacă Autoritatea pentru Reglementarea Serviciilor Comunale va considera oportună majorarea acestui serviciu. Anterior, administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, precizase că noul tarif, de 168 de lei pe gigacalorie, se va adăuga celui de producţie de 116 lei, cu care firma “Bioenergy” livrează agentul termic la gardul centralei.

Noi, astăzi, plătim acele pierderi din transport şi distribuţie. Am văzut poziţia domnului Dumitrescu, care este una corectă. Am înţeles că au trimis o nouă fundamentare, la ANRSC, în măsura în care vin cu un nou aviz pentru cheltuieli de transport şi distribuţie, voi face un proiect de hotărâre care va intra în dezbaterea Consiliului Local. Acum, pierderile reprezintă 35%, faţă de 23%, cât sunt cele normate”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a mai adăugat că, probabil luna viitoare, Consiliul Local va aproba caietul de sarcini şi studiul de oportunitate pentru licitaţia serviciului de transport a energiei termice. Cel mai probabil prețul căldurii în această iarnă îi va arde pe suceveni în această iarnă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*