Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

FOTO Au transformat pasiunea în afacere! Cum au obţinut doi tineri un proiect de 40.000 euro

O familie din Câmpulung Moldovenesc a înființat o fermă accesând un proiect de 40.000 euro
Ioana Tatiana Alvirescu , în vîrstă de 30 de ani ,din Cîmpulung Moldovenesc este economistă și a accesat un proiect privind instalarea tinerilor fermieri în valoare de 40.000 de euro. Ea nu lucrează singură ci cot la cot cu soțul ,Cătălin, în vârstă de 35 de ani,ambii iubind animalele încă din copilărie. Dealtfel, prin această fermă de animale, Ioana continută tradiția în familie ,cea de creștere a animalelor.
Câmpulungeanca susține că a urmărit să acceseze un astfel de proiect pentru că îi plac animalele și vrea să continue tradiția în familie, aceea de a crește animale. .. Am fost încântată că tinerii sunt sprijiniți prin astfel de proiecte. Nu am vrut să facem credite la bancă pentru că ar însemna să ne împovărăm la stat . Cei 40.000 de euro i-am luat dar trebuia să avem un plan de afaceri . Nu ți se dau bănuți dacă nu ești suficient de pregătit în domeniu ,să ai un teren pe care să fii proprietar și să poți dovedi că poți să faci față unei exploatații agricole. Nu e greu dacă își place să muncești și trebuie în primul rând să iubești animalele,,ne-a spus Ioana Tatiana Alvirescu.
Tânăra este absolventă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și a vrut să fie aproape de familie. Ferma cu 20 de vaci de lapte este situată pe dealul Bodea din Câmpulung Moldovenesc, o fermă modernă care dispune de tanc de răcire a laptelui, instalații de muls și un tractor pentru efectuarea lucrărilor agricole. Ea ne-a spus că ar vrea să acceseze și alte proiecte pentru lărgirea activității fermei inclusiv cea de procesare a laptelui.
,, Vrem să facem agroturism pentru că zona se pretează unui astfel de domeniu și cu fonduri europene pe baza unui plan de afaceri bine pus la punct putem reuși,, ne-a destăinuit tânăra. Ea este căsătorită și spune că tradiția creșterii animalelor va fi dusă mai departe de fiul ei care este nedespărțit de animale .

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*