Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor vrea muzeu militar, safari park şi adventure park, la Păltinoasa

Conducerea judeţului vine cu o nouă idee pentru impulsionarea turismului – crearea la Păltinoasa a unui muzeu militar în aer liber, alături de safari park şi de adventure park.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor , a declarat că toate cele trei atracţii care vor forma o platformă turistică vor constitui “un adevărat magnet pentru vizitatori”.

În opinia lui, pe cele 96 de hectare de la Păltinoasa, care în trecut au aparţinut unei baze militare, pot fi amenajate puncte de atracţie atât pentru adulţi, cât mai ales pentru copii.

Am vorbit cu directorul Emil  Ursu  de la Muzeul Bucovinei, elementele de armată vor veni mai repede, le vom ţine în conservare şi la momentul potrivit vor fi deplasate la Păltinoasa. Filosofia pe care o abordăm prevede ca acea zonă să devină un fel de platformă de turism judeţean, pentru că este amplasată central. Dacă le împărţim să facem în mai multe locuri aceste investiţii, eu cred că disipăm efortul şi nu reuşim să venim cu o ofertă completă şi complexă. Tehnica militară nu mai poate fi folosită, evident, dar ca tehnică de transport va fi bună. Armată oricum nu mai facem în România, cred că mulţi şi-ar dori să petreacă o noapte gen cercetaşi…”, a declarat Nechifor.

 

Nechifor  a mai adăugat că va prezenta acest proiect joi, la Iaşi, în cadrul unui forum regional de investitii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*