Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Silviu Bogdan Pricop va trece la conducerea Camerei Agricole

După demisia directorului executiv al Camerei Agricole Judeţene Suceava, Viorel Marinache, conducerea Consiliului Judeţean Suceava a luat hotărârea ca  Silviu Bogdan Pricop să preia atribuţiile acestuia începând cu data de 15 noiembrie.

Camera Agricolă Judeţeană Suceava va suporta câteva schimbări începând cu 15 noiembrie, cauzate de demisia directorului executiv Viorel Marinache. Acesta a demisionat din motive stric personale la începutul lunii noiembrie. Consiliul Judeţean a aprobat modificarea raporturilor de serviciu a lui Viorel Marinache, fostul director urmând a fi mutat de pe funcţia publică de conducere amintită, pe o funcţie publică vacantă de consilier clasa I, grad profesional superior, din cadrul aceleiaşi instituţii publice de interes judeţean.

În şedinţa Consiliului Judeţean din data de 13 noiembrie, directorul adjunct al Camerei Agricole Judeţene Suceava,  Silviu Bogdan Pricop va fi numit director executiv, urmând ca mandatul acestuia să intre în vigoare cu data de 15 noiembrie. Reamintim faptul că în ultimele luni au existat probleme la nivelul instituţiei vis-a-vis de plata salariilor către anagajaţi.

Camera Agricolă Suceava s-a înfiinţat în 2010, după desfiinţarea Centrului de Consultanţă Agricolă, şi se află atât în subordonarea Consiliul Judeţean, cât şi a Ministerul Agriculturii, iar bugetul de salarii este asigurat de minister.

Majoritatea angajaţilor de aici sunt de profesie agronomi, zootehnişti şi horticultori, şi s-au ocupat în ultimii ani de întocmirea de proiecte pentru ca agricultorii să poată primi fonduri europene.

O statistică a Camerei Agricole Judeţene Suceava arată faptul că în ultimii şase ani, în urma proiectelor întocmite de specialiştii din cadrul Camerei Agricole, în judeţul Suceava s-au atras fonduri în valoare de peste 13 milioane de euro.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*