Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Directorul executiv DSV Suceava demis la trei zile de la instalare. Vezi motivul!

Directorul executiv al DSV Suceava,Cristian  Lupeș a fost demis la trei zile de la instalare adică la o zi după ce în  Selgros a fost depistată carne de pui infestată cu Salmonella. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare precizeaza  că analizele efectuate asupra cărnii de pui retrase de la consum, aparţinând producătorului Avicola Călăraşi, au confirmat prezenţa bacteriei patogene intestinale.

Din cantitatea de 3.472 kg de carne de pui retrasă din consum s-au prelevat probe la cererea hipermarketului, probe care au dovedit prezenţa salmonellei netipizate.

Serviciile veterinare vor dispune ridicarea sechestrului instituit asupra lotului şi dirijarea cărnii spre neutralizare ( incinerare )” preciza  directorul executiv al DSV Cristian Lupeș imediat după ce a fost depistată carnea de pui infestată cu Salmonella.

 

În realitate ,cantitatea întrodusă pe piață de  Suceava se pare că era de 25  de tone  și care a beneficiat de protecția unor oameni din DSV înainte de numirea lui Lupeș la conducerea direcției,persoane care ar proteja inclusiv Selgros .

Potrivit unor surse oficiale , Selgros s-ar bucura de o protecție la nivel național .

Interimarul  până la numirea unui alt director la conducere va fi asigurat de  Ion Corduneanu, care a ocupat funcția de director adjunct a DSV  Suceava și care nu ar fi străin de carnea de pui adusă de la Avicola Călărași și nici de protecția asigurată la Selgros Suceava. Mai mult, la Compartimentul Inspecție din DSV Suceava controalele sunt asigurate doar de anumite persoane și nu de întreg personalul care este în acest compartiment,o parte fiind ținuți la birou pentru a nu-și face treaba și a nu veghea așa cum ar trebui la siguranța populației.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*