Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Mănăstirea Zamca vrea bani pentru înlocuirea unei conducte de apă potabilă

Înlocuirea unei conducte vechi de aproape 50 de ani, care alimentează cu apă potabilă jumătate din cartierul Zamca, este blocată.

Lucrarea, care trebuia făcută în cadrul proiectului POS Mediu de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava, nu a mai înaintat deloc, de câteva luni de zile, din cauza unor probleme legate de drepturile de proprietate asupra terenurilor traversate de respectiva conductă.

Mai exact, o porţiune din actuala conductă de apă potabilă, care leagă cartierul Zamca de turnul de apă de la Sf. Ilie, traversează o bucată de teren care ţine de Mănăstirea Zamca, aflată în administrarea Bisericii Armeneşti.

La comandamentul de marţi dimineaţă, de gestionare a lucrărilor de POS Mediu, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a anunţat pe constructori, firma Pfeiffer, că trebuie să găsească o altă variantă de înlocuire a conductei, deoarece reprezentanţii Bisericii Armeneşti nu permit accesul pe terenul lor decât „contra cost”.

Contra cost nu se poate. Nu se pune problema să le oferim bani pentru a face săpături acolo, vom încerca să găsim o altă soluţie tehnică, un alt amplasament”, a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*