Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Scandal la Școala din Herla între primar și director

Primarul comunei Slatina, Ilie Gherman a declarat marți, că nu poate deschide linia de credit din Trezorerie pentru ca cei 60 de angajaţi ai şcolii gimnaziale din Herla pentru ca aceștia să-şi poată primi salariile.

Edilul a spus că nu va face acest lucru pînă cînd Inspectoratul Şcolar Județean nu va trimite oficial decizia de numire a noului director, Oana Şorodoc,aceasta din urmă numită prin detașare în locul doamnei  Pica Lenuţa care la rândul ei l-a înlocuit pe Boieru Constantin. De cealaltă parte ,nici directorul avansat la gradul doi peste noapte și pus în funcție  fără a fi ales de Consiliul de Administrație a școlii ,nu este dorit de  majoritate cadrelor didactice. Oana Șorodoc este soția unui consilier PSD care însă și-a dar gradul doi în luna aust iar la 1 septembrie IȘJ a numit-o director.

În cadrul unei întîlniri cu personalul de la şcoala din Herla care a avut loc marți, primarul Gherman a spus: „ Am două luni de zile de cînd eu nu mai ştiu cine este director. Sînt abateri grave de la Legea Învăţămîntului. Nu sînt vinovat că nu v-aţi luat salariile. Nu am nimic cu doamna directoare. Este un politician bun, susţinut de PSD. Inspectoratul Şcolar nu mi-a trimis dispoziţia de numire a directorului, pentru că ştia că o voi ataca în instanţă”. Primarul le-a recomandat să se întrunească CA al unității de învățământ amintite și să-și aleagă un director care ulterior va avea avizul administrației locale.  La rândul său, directorul școlii care inițial a fost deranjat de prezența presei a spus că va informa conducerea IȘJ după care a părăsit sala cu trei persoane între care două rude și care activează în învățământ.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*