Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Elevi învățați ce sa facă în cazul unui cutremur

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a adus precizări în legătură cu acţiunile de pregătire ale elevilor în cazul producerii unui cutremur, care se desfăşoară în această săptămână în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Inspectorul adjunct al IȘJ, Cristina Teodorovici  a declarat că marţi şi miercuri exerciţiul s-a derulat la orele 9.45 – programul de dimineaţă  şi 14.45 – programul de după-amiază .

Aproape 800 de elevi din Fălticeni au luat parte la un exercițiu de simulare a cutremurului. Școlari din cele patru unități gimnaziale și de la cele trei colegii din municipiu au fost angrenați într-un test de pregătire. Solicitată de Ministerul Educației Naționale, simularea se desfășoară la nivel național urmărind punerea în aplicare a Planului de Organizare propus de Inspectoratul pentru Situații de Urgență în astfel de cazuri, dar și ca urmare a numărului mare de seisme din ultima vreme.

Clopoţelul şcolii a sunat 30 de secunde, copiii şi cadrele didactice s-au adăpostit sub bănci, iar după încetarea seismului au ieşit în ordine în curtea şcolilor.

Evaluarea exerciţiului se va face vineri – conducerea fiecărei unităţi de învăţământ va întocmi un raport de informare care va fi înaintat Inspectoratului Şcolar.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*