Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Se întâmplă la Suceava! Groapă de gunoi pe vârful unui munte

O groapă de gunoi ecologică urmează să fie construită, printr-un proiect european, pe Pasul Mestecăniş. Săpăturile au fost deja făcute, chiar dacă localnicii din satul apropiat, Valea Putnei, sunt nemulţumiţi de amplasam
entul ales de autorităţi. Mai mult decât atât, o asocia
ție ecologistă s-a alăturat sătenilor ș
i încearcă să oprească lucrările. 

„O groapă de gunoi nu se face în vârful muntelui și nu suntem de acord să fie amplasată acolo, să aducă gunoaie sus în vîrful dealului pentru toată Suceava, pentru jumătate din Suceava, toată zona Bucovinei,” a spus Gheorghe Sologiuc, reprezentant al ecologiștilor.

 

Autorităţile sucevene se apără însă. 

„Există și un studiu de evaluare a impactului asupra mediului făcut de către firme specializate, atestate în acest domeniu, iar pe perioada avizării au avut loc și procedurile de dezbatere publică și consultare a publicului așa cum sunt prevăzute directivele europene,” a declarat Iluță Cocriș, directorul APM Suceava.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Suceava a început în anul 2007. Contractul cuprinde construirea unei celule pentru depozitarea deşeurilor cu o suprafață de 4,40 de hectare. În depozit va ajunge gunoiul din 22 de localități.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*