Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Avocat prins în timp ce oferea şpagă unui procuror

Avocatul sucevean Paul Rusu, care este şi consilier local al USL, a fost reţinut, joi, de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict. Acesta oferea şpagă unui procuror din cadrul Parchetului de pe lândă Judecătoria Suceava pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unui coleg procuror în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru clientul său, Dumitru Giurcă, cercetat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. De altfel, procurorul a fost cel care a denunţat totul. Avocatul îi promisese suma de 5 000 de euro în cursul lunii august. La data de 10 septembrie 2013, Paul Rusu a remis procurorului respectiv suma de 3.500 de euro, bani proveniţi de la inculpatul Dumitru Giurcă. Joi, 12 septembrie, Paul Rusu şi clientul său Dumitru Giurcă au fost prinşi în flagrant în timp ce ofereau procurorului suma de 1.500 de euro, ca diferenţă din totalul banilor promişi.

Procurorii au dispus reţinerea acestora pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Avocatul sucevean Paul Rusu, consilier local USL, a fost preşedinte al PC Suceava şi a fost candidat pentru Camera Deputaţilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*