Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Tânără de 27 de ani, anchetată pentru falsificarea a zeci de poliţe de asigurare

O tânără din Suceava este suspectată de poliţişti că a falsificat zeci de poliţe de asigurare tip R.C.A., prin consemnarea unor date tehnice nereale ale autovehiculelor, sau prin încadrarea autovehiculelor în categorii inferioare, pentru a diminua valoarea primei de asigurare plătită de către asiguraţi.   Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Suceava efectuează cercetări faţă de o tânără de 27 de ani, din comuna Pătrăuţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune, desfăşurarea activităţii de asigurare fără autorizarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi fără înscrierea în Registrul asigurătorilor, reasiguratorilor şi intermediarilor în asigurări.

În fapt, aceasta este suspectată că, în perioada ianuarie 2011- ianuarie 2012, a falsificat mai multe poliţe de asigurare tip R.C.A. prin consemnarea unor date tehnice nereale ale autovehiculelor, sau prin încadrarea autovehiculelor în categorii inferioare, pentru a diminua valoarea primei de asigurare plătită de către asiguraţi.

Până în prezent, tânăra este suspectată de falsificarea a 31 de poliţe de asigurare.

De asemenea, suspecta, în perioada decembrie 2011- ianuarie 2012, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale din municipiul Suceava, a indus în eroare doi brokeri de asigurare cu prilejul derulării a două contracte de asistenţă în brokeraj, prin folosirea fără drept a bazelor de date ale brokerilor şi prin încheierea unor poliţe R.C.A. fără a mai achita integral primele de asigurare către broker sau asigurător, conform legislaţiei în domeniu.

Prejudiciul total adus de către suspectă brokerilor se ridică la 33.024,39 lei.

Totodată, în perioada decembrie 2011-martie 2012, suspecta a intermediat încheierea de poliţe de asigurare R.C.A., fără ca societatea reprezentată de aceasta să fie înscrisă în Registrul Intermediarilor al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de suspectă se vor lua măsurile legale ce se impun.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*