Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Două etaje ale unui cămin de la Colegiul „Petru Mușat” Suceava vor ajunge în proprietate USV

Două etaje ale unui cămin al Colegiului „Petru Muşat” Suceava vor ajunge în proprietatea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Este vorba despre nivelurile ocupate la Colegiul amintit de către seminarişţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, după ce sediul Seminarului instituţiei bisericeşti  a fost mistuit de flăcări. De la 10 septembrie, cele două etaje vor fi libere.

like facebook, suceava, news, stiriȘi asta după ce conducerea universității a făcut o solicitare în acest sens, iar la nivelul primăriei se derulează procedurile de efectuare a transferului.

S-a convenit astfel, între Arhiepiscopie şi Inspectoratul Şcolar, iar Primăria este de acord să mai dea încă două etaje, pe care Universitatea să le modernizeze şi să cazeze studenţii”, a declarat primarul Ion Lungu.

O hotărâre privind acest transfer va fi luată în ședința de Consiliu Local, urmând ca documentația să fie aprobată apoi și de Ministerul Educației.

El a precizat că acest transfer ar fi oportun pentru USV pentru că studenţii din Basarabia şi Ucraina aleg prima dată condiţiile de cazare, iar dacă acestea nu sunt asigurate pleacă la Cluj, la  Iaşi sau în altă parte.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*