Miercuri 20 Februarie 2019, Actualizat acum 50 zile 12:00 am

 

Peste 10.000 operațiuni de înmatriculare a mașinilor, în trimestrul II al acestui an

În perioada 1 aprilie-30 iunie 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule, cei 9 lucrători de la ghișeele compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au desfășurat 10479 operațiuni de înmatriculare în circulație a vehiculelor, din care doar 838 sunt cu data fabricației sub 5 ani, 3999 transcrieri, 26 operațiuni de înmatriculare temporară.
like facebook, suceava, news, stiri
În perioada la care facem referire, au fost procesate 10.309 certificate de înmatriculare, din care 648 sunt preschimbări de documente. Au fost atribuite 4692 autorizații provizorii și plăci pentru vehiculele autorizate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați. Totodată, au fost operate 789 radieri auto din evidențe din diferite cauze: schimbarea caroseriei, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furt, export.

În intervalul de timp analizat nu au fost întocmite documente premergătoare de cercetare penală pentru instrumentarea săvârșirii unor infracțiuni.
Numărul audiențelor desfășurate la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru reprogramări examinare și diverse solicitări de înmatriculare, a crescut simțitor în perioada menționată: 3320 audiențe în trimestrul II, față de 1861 audiențe în primul trimestru al acestui an.

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că această statistică rezultată din evaluarea trimestrială a activității SPCRPCIV confirmă necesitatea măsurii de înființare a unui ghișeu la liber, începând cu data de 27 iunie 2018, ghișeu care va funcționa până la data de 1 octombrie 2018.

“Se ajunsese la situația în care ponderea înmatriculărilor efectuate în urma audiențelor – pentru a veni în sprijinul cetățenilor cărora le expira valabilitatea certificatului RAR înainte de data programării online – era aceeași cu cea a înmatriculărilor efectuate în urma programărilor online, iar ceea ce trebuia să fie o excepție devenise regulă. Mai mult decât atât, cei care își soluționau solicitarea de înmatriculare în urma audienței nu-și mai anulau programarea online, decalând astfel, în mod artificial, intervalul de programare”, a declarat prefectul Adomnicăi.

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*